Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Survey of Czech Music (KMU / SU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / SU - Survey of Czech Music, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky pokrývají hudební život v českých zemích od počátků do 21. století, je brán zřetel na sepětí hudební kultury se sociálními, obecně kulturními, politickými a ekonomickými aspekty. Kurz zachycuje významné společenské změny, které byly reflektovány hudbou. Studentům se dostane nejen základní poslechové zkušenosti, ale budou také zpívat a hrát vybrané české písně a jednodušší skladby. Důraz je kladen na hlavní osobnosti a epochy, které ovlivnily hudební vývoj v českých zemích, např. husitství, Adam Michna, tradice italské opery, Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Leoš Janáček, Bohuslav Martinů.

Získané způsobilosti

Student si prohloubí znalosti o české hudbě a získá základní orientaci v díle stěžejních osobností.

Literatura

Tyrrell, J. Czech Opera. Cambridge, 1988. Vičar, J. Imprints. Essays on Czech Music and Aesthetics. Prague, 2005. Beveridge, D. R. (ed.). Rethinking Dvořák. Views from Five Countries. Oxford, 1996. www.grovemusic.com. The New Grove Dictionary of Music and Musicians.

Požadavky

Četba povinné literatury, vypracování zadaného úkolu.

Garant

doc. PhDr. Jiří Kopecký, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jiří Kopecký, Ph.D.