Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publikace - editor kolektivní monografie (KOL / 91BP7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOL / 91BP7 - Publikace - editor kolektivní monografie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definování tématu monografie2. Definování metodologie3. Rozvržení struktury monografie4. Příprava jednotlivých součástí monografie5. Komunikace s vydavatelem monografie6. Úprava textu dle formálních požadavků vydavatele7. Komunikace s autory jednotlivých studií8. Případné redakční úpravy, korektury, publikováníTento předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP v Olomouci.

Získané způsobilosti

způsobilost definovat téma a metodologii pro odbornou monografii- způsobilost vystavět odborný text- způsobilost formálně upravit odborný text- způsobilost komunikace s vydavatelem a jednotlivými autory

Literatura

Jadwiga Šanderová; Alena Miltová. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. Čmejrková, S. - Daneš, F. a kol. Jak napsat odborný text. Praha, 1999. Joseph Gibaldi. MLA style manual and guide to scholarly publishing. New York : Modern Language Association of America, 2008. Susan MacDonald. Professional academic writing in the humanities and social sciences. Carbondale and Edwardsville : Southern Illinois University Press, 2010, ?1994., 2010.

Požadavky

Příprava tematického plánu pro kolektivní monografii, komunikace s autory, kontrola stanovených pravidel pro jednotlivé texty, komunikace s vydavatelem.

Garant

prof. PhDr. Jan Kořenský, DrSc.