Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Indonéština 4 (KOL / BI4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOL / BI4 - Indonéština 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zábava a volný čas2. Imigrační úřadGramatika: slovesný prefix memper-; jmenné afixy pe-, -an3. Indonéské jídlo4. V restauraciGramatika: prefix -ter5. Jakarta, Praha, hlavní města6. DopisGramatika: konfixy ke-an, per-an, pe-an; sufixy -man, -wati, -wan7. Výlet na vesnici8. Město vs. venkovGramatika: reduplikace9. ZOO, parky, zahrady10. Bajky a tradiční indonéské příběhyGramatika: prefix se-, sufix -nya, částice -lah, -kah, -pun11. Přísloví12. NáboženstvíGramatika: Syntax, spojky

Získané způsobilosti

Indonéština 4 je zaměřena především na prohloubení znalostí indonéského jazyka v oblasti konverzační a gramatické. Hlavním výukovým materiálem zůstává publikace Indonéština autorky Zorici Dubovské. Po absolvování kurzu Indonéština 4 budou studenti schopni diskutovat na témata rozsahem a náročností odpovídající mezinárodní úrovni B1: Volný čas a zábava, komunikace na úřadech, indonéské jídlo, návštěva restaurace, Jakarta, Praha, město vs. venkov, náboženství atd. V gramatice budou studenti nově seznámeni s problematikou konfixů, reduplikace a používání částic. Absolventi musí prokázat schopnost porozumění psaným i mluveným textů, i psaní vlastních textů na vybraná témata. Podmínkou získání zkoušky je kromě písemného i ústního zvládnutí látky překlad uměleckého textu z indonéštiny do češtiny.

Literatura

Dubovská, Zorica. Indonéština. Praha, 1998. Mojdl, Lubor. Malajština: Učebnice malajsko-indonéské gramatiky v příkladech. Praha, 2006. Oplt, Miroslav. Bahasa Indonesia ? Učebnice indonéštiny ? Indonesian Language. Praha, 1966. OLŠA, Jaroslav. Česko-indonéský slovník. Praha: Leda, 2003. OLŠA, Jaroslav. Indonésko-český slovník. Praha: Leda, 2010. Gursizal. Let´s Study Bahasa Indonesia With A New Method. Jakarta, 2007.

Požadavky

(1) Aktivní účast v seminářích a prokázání znalostí učební látky Indonéštiny 1 až 4(2) Písemná zkouška - překlad uměleckého textu z indonéštiny do češtiny

Garant

Mgr. Martina Rysová

Vyučující

Mgr. Martina Rysová