Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kompl. analýza kom. procesu a textu 1 (KOL / OKA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOL / OKA1 - Kompl. analýza kom. procesu a textu 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

(1) Základní charakteristiky textu a komunikačního procesu(2) Přístup současné stylistiky k rozborům textů(3) Různé metody zkoumání verbální komunikace(4) Analýza komunikačního procesu a textu(5) Analýza mimojazykového kontextu(6) Gramatická struktura textu, záměrná a nezáměrná modifikace větné struktury(7) Pragmatická struktura textu(8) Téma, jeho rozvíjení a sémantická struktura textu(9) Objektová struktura textu(10) Struktura segmentace textu

Získané způsobilosti

Obeznámenost s metodami analýzy textu a komunikace

Literatura

Další literatura k jednotlivým okruhům bude doporučována v průběhu kursu. Strauss, U, Fan, F., Altmann, G. Problems in Quantitative Linguistics 1. Lüdenscheid, 2008. Köhler, R., Altmann, G. Problems in Quantitative Linguistics 2. Lüdenscheid, 2009. Čech, R., Altmann, G. Problems in Quantitative Linguistics 3. Lüdenscheid, 2011. Popescu, I. I., Čech, R., Altmann, G. The Lambda structure of Texts. Lüdenscheid, 2011. Wimmer, G. a kol. Úvod do analýzy textov. Bratislava, 2003. Hřebíček, L. Vyprávění o lingvistických experimentech s textem. Praha 2002.

Požadavky

(1) Aktivní účast na seminářích(2) Příprava na semináře(3) Vypracování kvalitního encyklopedického hesla

Garant

Mgr. Marek Nagy, Ph.D.