Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz seberozvíjení: Anorexie a bulimie (KPE / ABN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ABN - Kurz seberozvíjení: Anorexie a bulimie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přiblížit studentům skutečnou hodnotu potravy, tajemství jejího získávání a úcty, která byla vždy spojena s úrodou a se zacházením s jídlem. Rituály, které byly s pokrmem spojeny. City vděčnosti za pokrm. Proces získání chleba od zrníčka až po bochník, na příkladu nástěnných maleb na schodišti vedoucímu ke kapli sv. Kříže na Karlštejně a zobrazující život sv. Václava. Hledání reálného obrazu současné krásy. Kritéria takovéto krásy. Kontrast hubenosti bez druhotných pohlavních znaků a přebujelosti ženských vnad pomocí silikonů. Sofrosyné = uměřenost a hledání cest k ní. ?Kletba? výroků otce či matky ?jsi tlustá, musíš s tím něco udělat?.

Získané způsobilosti

Účastníci by měli projít procesem uvědomování si kvality lidského života a hodnot vyjádřených v potravě ve vztahu k trvale udržitelnému životu na zemi. Situace, kdy potrava je odmítána nebo naopak je s ní plýtváno by měly být silným individuálním prožitkem.

Literatura

JOHNSTONOVÁ Anita. Ženy, které jedí ve svitu luny. Rybka publishers, 1996.

Požadavky

Kurz bude hodnocen na základě účasti studentů a jejich aktivity v průběhu kurzu. Účastnící by měli mít sebou papíry a pastelky na kreslení.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.