Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální výzvy EU (KPE / AVEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / AVEU - Aktuální výzvy EU, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavním cílem tohoto kurzu je analýza aktuálních výzev Evropské unie. Hlavní pozornost je soustředěna na oblast dalšího vývoje evropské integrace a zahraniční politiky EU. Obsahem kurzu bude analýza a komparace přístupů jednotlivých členských států k aktuálním otázkám týkající se institucionálního vývoje a pozice EU ve světovém dění.

Získané způsobilosti

Absolvováním kurzu získá student široký přehled o aktuálních problémech a otázkách evropské integrace. Plněním jednotlivých úkolů navíc bude mít možnost osvojit si kritické myšlení, procvičit schopnost komunikace a spolupráce v rámci pracovní skupiny a rovněž prezentovat a obhájit si své názory.

Literatura

viz sylabus na http://kpes.upol.cz/.

Požadavky

Studenti jsou hodnoceni na základě vypracovaných úkolů (30%) a podle jejich aktivity v seminářích (30%). Součástí hodnocení je také závěrečná esej (2 500 až 3 000 slov) na jedno z diskutovaných témat (40%). Účast ve výuce je povinná, povolena je jedna omluvená absence.