Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a teorie politické vědy (KPE / AW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / AW - Metody a teorie politické vědy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První část představuje základní metodologické koncepty. Druhá část diskutuje hlavní metody a strategie. Třetí část aplikuje získné poznatky na existující politologické výzkumy.

Získané způsobilosti

Posluchač by po absolvování měl být schopen úspěšně aplikovat získané metodologické poznatky ve vlastním výzkumu a v seminárních, bakalářských a diplomových pracích.

Literatura

FAJKUS, Břetislav. Filosofie a metodologie vědy. Praha: Academia, 2005. Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-141-2.Hendl, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál., 2005. FIALA, Petr, SCHUBERT, Klaus. Moderní analýza politiky. Brno 2000. JOHNSON, Janet Buttolph ? REYNOLDS, Henry T. Political Science Research Methods. KOMENDA, Stanislav. Politometrie. Jehlička, P., Toměš, J., Daněk, P. ed. Stát, prostor, politika. Vybrané otázky politické geografie. Praha: Univerzita Karlova, 2000. Anzenbacher, A. Úvod do filozofie. Praha: Portál, 2004. ISBN 807178804X.COLEBATCH, HalK. Úvod do Policy. Brno 2005, s. 83? 94. Berg-Schlosser, D., Stammen, T. Úvod do politické vědy. Praha: ISE, 2000.

Požadavky

Každý student musí pro absolvování doložit následující.1. Prezentace seminární četby.2. Prezentace politologického výzkumu.3. Písemný test na základě četby a přednášek.

Garant

Mgr. Karel Kouba, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Karel Kouba, Ph.D.