Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny, film a lidská práva (KPE / DFL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / DFL - Dějiny, film a lidská práva, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se zaměří celkem na pět tematických oblastí.14. 2. - Úvodní setkání21. 2. - I) Svoboda médií (film "Proklaté karikatury")28. 2. - I) Svoboda médií (film "Občan Berlusconi")6. 3. - I) Svoboda médií (film "Obraz nepřítele")13. 3. - II) Válečné zločiny a zločiny proti lidskosti (film "Proč zabili své sousedy?")20. 3. - II) Válečné zločiny a zločiny proti lidskosti (film "Čečenská ukolébavka")27. 3. - II) Válečné zločiny a zločiny proti lidskosti (film "Grbavica")3. 4. - studijní týden (seminář není)10. 4. - III) Demokratický a autoritářský stát (film "Lekce běloruštiny")17. 4. - IV) Rovnost a diskriminace (film "Nenávistné pozdravy z Ruska")24. 4. - V) Migrace a právo azylu (film "Barcelona, nebo smrt")1. 5. - státní svátek (seminář není)8. 5. - státní svátek (seminář není)

Požadavky

Předpokladem je schopnost studentů číst odbornou literaturu v angličtině. Od studentů kurzu se očekává, že si včas před každým seminářem přečtou zadanou povinnou četbu, na jejímž základě si připraví otázky a příspěvky do diskuse. Aktivní vystupování v seminárních diskusích je součástí závěrečného hodnocení. Od studentů se očekává rovněž časová flexibilita v závislosti na délce promítaného dokumentu a následné diskuse.Každý student vypracuje recenzi jednoho z promítaných filmů, která zohlední zpracování daného tématu v odborné literatuře.

Garant

Mgr. Markéta Žídková