Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaterapie a sociální změna (KPE / DTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / DTS - Dramaterapie a sociální změna, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je koncipován projektově se zvláštním důrazem na tvůrčí vklad studentů. Struktura kurzu čerpá z konceptu klasické dramaterapeutické lekce (zahájení, warm-up, otevření hracího prostoru, hlavní část sezení, uzavření sezení). Prostřednictvím improvizace, hry, hraní rolí, práce s materiálem a následné performance budou studenti hledat aktuální sociální témata a prozkoumávat možnosti vyjádření se k sociální problematice prostřednictvím dramatu a performance.

Získané způsobilosti

Kurz studentům poskytne praktickou zkušenost s užitím divadelních postupů v sociální sféře. Přístup založený na práci s expresí nabízí studentům možnost nahlédnout za hranice jejich běžného vnímání společnosti a uchopit jejich existenci v širším osobnostním a sociálním kontextu.

Požadavky

Kurz bude hodnocen na základě dvou kritérií:(1) aktivní přístup, tzn. nejrůznějšími způsoby přispívat v průběhu kurzu (diskuze, sdílení úvah/pozorování, práce v menších skupinách, otázky, atd.); a(2) prezentace. Každé kritérium odpovídá polovině známky.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie Vaverová