Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční a bezpečnostní politika 2 (KPE / EU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / EU3 - Zahraniční a bezpečnostní politika 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Týden 1 - ÚvodTýden 2 - Externí vztahy EU: procedury a politikyTýden 3 - SZBP EU: historie a vývojTýden 4 - EU a země střední a východní Evropy I.Týden 5 - EU a země střední a východní Evropy II.Týden 6 - studijní týdenTýden 7 - EU a země StředomoříTýden 8 - EU a AsieTýden 9 - EU a rozvojové zeměTýden 10 - EU a USATýden 11 - EU a WTOTýden 12 - zápočtový týden

Získané způsobilosti

Po absolvování kursu by měli být posluchači schopni kriticky zhodnotit rozhodovací procedury EU vůči zahraničním subjektům; analyzovat a zhodnotit podstatu externích politik EU; zhodnotit roli EU v současném mezinárodním systému.Schopnost pracovat s odbornými cizojazyčnými texty.Schopnost kritické analýzy problematiky EU.

Literatura

Piening, Ch. Global Europe. London, 1997. Dent, Ch. The European Union and East Asia. London, 1999. Holland, M. The European Union and the Third Countries. London, 2002. Söderbaum, F. a Langenhove, L. van (eds.). The European Union as a Global Player. London, 2006. Knot, M. a Princen, S. (eds.). Understanding the European Union?s External Relations. London, 2003. http://kpes.upol.cz/. Wallace, Helen, Pollack, Mark a Young, Alasdair (eds). Policy-Making in the European Union. Oxford, 2010. Marek, D. a Baun, M. The Czech Republic and the European Union. Oxford, 2010. McGuire, S. a Smith, M. (eds):. The European Union and the United States: Competition and Governance. London, 2008.

Požadavky

Semináře jsou povinné, jakož i četba zadaná na každý z nich. Povolena je pouze jedna omluvená absence v semináři. Kromě zadané četby se od účastníků kursů očekává pravidelná práce s texty na následujících serverech: http://www.euractiv.com; http://www.euobserver.com; http://www.europa.eu.int; http://www.economist.com.Výsledná známka bude reflektovat dílčí požadavky následujícím způsobem: esej (40%), test (40%) a prezentace (20%).

Garant

doc. Mgr. Daniel Marek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Daniel Marek, Ph.D.