Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská unie pro ekonomy 2 (KPE / EUE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / EUE2 - Evropská unie pro ekonomy 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci předkládaných témat přednášek jsou sledovány čtyři základní okruhy - historický vývoj integrace, institucionální struktura EU, vybrané politiky EU a rozhodovací a politické procesy EU.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je seznámit studenty s vývojem integračního procesu v Evropě a základy fungování Evropské unie. Studenti se po absolvování Úvodu do EU 1 orientují v hlavních vývojových fázích integrace a fungování intitucionálního rámce.

Literatura

FIALA, Petr - PITROVÁ, Markéta. Evropská unie. Brno, 2009. KÖNIG, Petr a kol. Učebnice evropské integrace. Brno, 2006. PRESTON, Christopher. Enlargement and Integration. New York, 1997. CINI, Michelle. European Union Politics. Oxford, 2006. NUGENT, Neill. The Government and Politics of the European Union. Durham, 2006. George, Stephen - Bache, Ian. Politics in the European Union. Oxford, 2001. Manners, Ian - Whitman, Richard G. The Foreign Policies of European Union Member States. New York, 2000. Nugent, Neill. The Government and Politics of the European Union. Durham, 2003. Jones, Robert A. The Politics and Economics of the European Union. Cheltenham, 1996. McCormick, John. Understanding the European Union. New York, 2002.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je znalost základní, doporučené literatury a seminárních textů, účast na seminářích (maximální povolená neúčast jsou dvě neomluvené absence), prezentace na zadané téma a úspěšné zvládnutí zápočtové testu.

Garant

Mgr. Markéta Šůstková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Ondřej Filipec, Ph.D.