Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět USA - EU Relations 2 (KPE / EUSE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / EUSE2 - USA - EU Relations 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Týden 1 - úvodní hodinaTýden 2 - Ekonomická spolupráce a obchodní vztahy II.Týden 3 - Ekonomická spolupráce a obchodní vztahy III.Týden 4 - Obchodní spory: banányTýden 5 - Obchodní spory: geneticky upravené potravinyTýden 6 - Obchodní spory: Foreign Sales CorporationsTýden 7 - Obchodní spory: Airbus vs. BoeingTýden 8 - čtecí týdenTýden 9 - Spolupráce ve vojenské oblastiTýden 10 - Spolupráce v oblasti životního prostředíTýden 11 - Spolupráce s Ruskem a na BalkáněTýden 12 - Spolupráce na Blízkém východěTýden 13 - zápočtový týden

Získané způsobilosti

Po absolvování kursu by měli být posluchači schopni: kriticky zhodnotit současný stav vztahů mezi EU a USA; analyzovat a zhodnotit jednotlivé aspekty vzájemných vztahů (ekonomické, bezpečnostní aj.); na základě analýzy současných trendů predikovat vývoj vzájemných vztahů mezi EU a USA.Schopnost pracovat s odbornými cizojazyčnými texty.Schopnost kritické analýzy problematiky vztahů mezi EU a USA.

Literatura

Peterson, J. a Pollack, M. Europe, America, Bush. London, 2003. Peterson, J. Europe and America. London, 1996. Piening, Ch. Global Europe. London, 1997. McGuire, S. a Smith, M. (eds):. The European Union and the United States: Competition and Governance. London, 2008. Söderbaum, F. a Langenhove, L. van (eds.). The European Union as a Global Player. London, 2006. http://kpes.upol.cz/. http://kpes.upol.cz/. Wallace, Helen, Pollack, Mark a Young, Alasdair (eds). Policy-Making in the European Union. Oxford, 2010.

Požadavky

Semináře jsou povinné, jakož i četba zadaná na každý z nich. Povolena je pouze jedna omluvená absence v semináři. Kromě zadané četby se od účastníků kursů očekává pravidelná práce s texty na následujících serverech: http://www.state.gov; http://www.whitehouse.gov; http://www.europa.eu.int; http://www.useu.be; http://www.nato.int.Výsledná známka bude reflektovat dílčí požadavky následujícím způsobem: esej (40%), test (40%) a prezentace (20%).

Garant

doc. Mgr. Daniel Marek, Ph.D.