Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozumí Vám ostatní? (KPE / JFM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / JFM - Rozumí Vám ostatní?, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou studenti seznámeni s hlavními komunikačními toky společnosti (sdělovací prostředky, literatura, veřejné mínění). Na příkladech si uvedou možné způsoby práce s určitou informací a důsledek jejího dobře či špatně srozumitelného podání či zpracování. Na modelových situacích si studenti vyzkouší popisy též situace z mnoha pohledů, budou formulovat závěry, ke kterým došli a diskuse bude probíhat na téma ? zajímá mě, zda mi někdo rozumí? Je otázka porozumění otázkou ega?

Získané způsobilosti

Kurz se snaží poskytnout základní znalosti a způsobilosti, které budou pro účastníky užitečné, bez ohledu na to, pro jakou kariéru se rozhodnou. Důraz je kladen na vědomou práci s informací, její pojetí a srozumitelnost obsahu sděleného slova. V době obhajování vlastní práce, prezentací a propagace je sdělná hodnota slova v mnohem hlubším významu ke společnosti než kdy jindy.

Literatura

DeVito, A. Joseph. Základy mezilidské komunikace. Grada, 2008.

Požadavky

Kurz bude hodnocen na základě dvou kritérií:(1) aktivní přístup, tzn. nejrůznějšími způsoby přispívat v průběhu kurzu (diskuze, sdílení úvah/pozorování, práce v menších skupinách, otázky, atd.); a(2) prezentace. Každé kritérium odpovídá polovině známky.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.