Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trénink asertivity (KPE / JPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / JPM - Trénink asertivity, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Během kurzu budou studenti seznámeni se základy teorie asertivity, tzv. asertivními právy a jednotlivými technikami. Každé technice bude věnován dostatečný prostor jak z pohledu teoretického, tak i praktického. Kromě sdílení bohatých zkušeností z praxe bude hlavní část věnovaná modelovým situacím, které mají odhalit nevhodné komunikační vzorce a pomáhají nacvičit vzorce žádoucí.

Získané způsobilosti

Studenti by si měli osvojit základní asertivní dovednosti a postoje, které jsou nezbytné pro jakoukoli sféru práce s lidmi. Stejně tak odhalování a zkoumání nežádoucích mentálních a emočních vzorců dovede studenty k bližšímu poznání jejich vlastní osobnosti.

Literatura

Novák Tomáš. Asertivitou k sebedůvěře. Grada, 2011. Caponni Věra., Novák Tomáš. Asertivně do života. Grada, 2004. Novák Tomáš, Kudláčková Yveta. Asertivní žena. Grada, 2008.

Požadavky

Kritériem pro hodnocení kurzu bude aktivní přístup, to jest zapojení do diskuze a aktivní účast během modelových situací.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.