Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jak zdokonalit smyslové vnímání (KPE / JZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / JZS - Jak zdokonalit smyslové vnímání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu workshopu se budeme zvlášť zabývat jednotlivými smysly a jejich významem v našem životě prostřednictvím diskuze, zážitkových a uměleckých aktivit jako modelování, hudební a sociální eurytmie nebo pohybové hry.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni proniknout hlouběji do tajů hudby, lidské řeči a barev, naučí se v sobě nalézat léčivý potenciál lidského doteku a naslouchání. Budou schopnější kvalitativního rozlišení různých impulzů ve svém životě a taky uvědomělejší v utváření svého prostředí. Osvojí si několik jednoduchých, no účinných technik, které budou moci i nadále používat k obohacení svého života, své profese, nebo vztahu k druhým lidem. Namísto toho, aby jsme stále museli hledat silnější a silnější impulzy pro vytvoření uspokojivého zážitku, naučíme se naopak své vnímání prohlubovat a zjemňovat a učit se vnímat i ty nejvšednější okamžiky jako výjimečné a naplňující.

Literatura

R. Sheldrake. Sedm experimentů které by mohli změnit svět ? vybrané kapitoly . J.W. Goethe. Smyslově-morální účinek barev.

Požadavky

Pro tento workshop studenti nemusí mít žádné předošlé zkušenosti v umělecké oblasti. Hodnotit se bude orientace v povinné četbě, celkové přispívání k obsahu kurzu (diskuze, účast na aktivitách) a krátká závěrečná prezentace své práce na vybrané téma.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.