Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management kampaní (KPE / MK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MK - Management kampaní, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz pokrývá všechny aspekty moderních kampaní a začíná s diskusí o mnoha proměnných, které musí kandidáti či politické strany vzít v úvahu předtím, než se rozhodnou kandidovat. Zabývá se přípravou fundraisingového plánu a jeho realizací. Věnuje se také správnému naplánování kampaně, vztahům s médii a vytváření plánu terénních aktivit včetně door-to-door kampaně, oslovování voličů, apod. Zevrubněji zkoumá, jak by měli kandidáti na úřad utvářet správné poselství (sdělení) kampaně. Pojednává o potřebě a využití různých typů poradců pro jednotlivé aktivity kampaně - např. průzkumy mínění, média, atd. Zabývá se také přípravou programu a opozičním výzkumem, zákonným nastavením kampaně, a stále důležitějším využitím internetu a sociálních médií. Nakonec představuje různé aspekty GOTV technik.

Získané způsobilosti

Tento kurz představuje obvyklé techniky politických kampaní a je určen pro studenty, kteří se chtějí efektivně a úspěšně ucházet o veřejnou funkci, nebo studenty, kteří by chtěli pracovat ve volebních týmech. Semináře i přednášky budou kombinovat diskusi o materiálech k četbě společně s osvojením si praktických znalostí.

Literatura

Michael John Burton and Daniel M. Shea. Campaign Craft The Strategies, Tactics and Art of Political Campaign Management. 2010. Ronald A. Faucheux. Winning Elections: Political Campaign Management, Strategy and Tactics. 2003. Steger, W. P., Kelly, S. Q., & Wrighton, J. M. (2006). Campaigns and political marketing. New York: Haworth Press. Davies, P., & Newman, B. I. (2006). Winning elections with political marketing. New York: Haworth Press.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě splnění povinností kurzu. Nesplnění některé z povinností pro udělení zápočtu znamená nepřipuštění studenta ke zkoušce. Zkouška bude udělena po získání zápočtu a úspěšném absolvování závěrečného testu, jež bude ověřovat znalosti z přednášek, seminářů a zadané četby. Vyučující předpokládá, že studenti budou připraveni účastnit se diskuse v rámci výuky.

Garant

Mgr. Eva Lebedová, Ph.D.