Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální politika a ideologie (KPE / MPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / MPI - Mediální politika a ideologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Může pluralita v médiích odhalit pravdu? Kurz začíná srovnávací analýzou nároků na pravdu a manipulaci v médiích. Na základě integralního metodologického přistupu studenty se budou zabývat způsoby a strategii jak média zkreslují realitu. Ve skutečnosti většina analytických přístupů ma podstatné chyby, navzdory jejich zdánlivé pluralitě. Kromě toho, nepromyšlené sympatie a antipatie - politická korektnost, tabu, samocenzura, nedostatečné důkazy, hluboce zakořeněné názory, atd. - marginalizují mnoha médií. Kurz poskytuje přehled základních teoretických rozhodnutí, nezbytných pro integrovaný přístup, který může vysvětlit a vyřešit rozdíl mezi tradičním a alternativním přistupem.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s praktickou relevanci teoretických základů, se zaměřením na všeobecné znalosti, které budou užitečné bez ohledu na budoucí povolání studenta.

Literatura

Arbinger Institute, 2010. Leadership and Self-Deception: Getting out of the Box. San Francisco: Berrett-Koehler. Schaerer, Alec A., 2011. Systematische Ganzheitlichkeit - eine methodologische Vermittlung zwischen Perspektivität und Universalität. Würzburg: Königshausen & Neumann (contains several articles in English that are relevant here; title translated into English: Systematic Integrality - A Methodological Arbitration between Perspectivity and Universality). Argyris, Chris, and Schön, Donald, 1974. Theory in Practice: Increasing Professional Effectiveness. San Francisco: Jossey-Bass Publishers.s. Scharmer, C. Otto, 2007. Theory U: Leading from the Future as it Emerges. Berrett-Koehler Publishers.

Požadavky

Kurz nemá žádné formální požadavky.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.

Vyučující

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.Alex Schaerer