Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodní a ekologické stavitelství (KPE / PAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PAE - Přírodní a ekologické stavitelství, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahom kurzu bude predstavenie kritérií udržateľného stavebníctva, energetickej efektívnosti stavieb a spoznanie niektorých iných súvisiacich pojmov, ako je stavebná biológia a teória ?z kolísky do kolísky?. So študentami porovnáme vlastnosti materiálov, ktoré sú z hľadiska udržateľného stavania zaujímavé a hlbšie sa zameriame na vlastnosti slamy a hliny. Študenti sa oboznámia s históriou slameného a hlineného stavania a na domácich aj zahraničných ukážkach dobrej stavebnej praxe spoznajú, že existujú rôzne používané techniky slamenej a hlinenej konštrukcie. Teoreticky stanovíme postup, vedúci ku koncepcii úsporného domu a kvalitnému prírodnému stavaniu. Predmet bude obsahovať aj malú praktickú lekciu o vlastnostiach hliny a slamy.

Získané způsobilosti

Študenti získajú teoretické vedomosti a prehľad o možnostiach stavania zo slamy a hliny, ako aj o zásadách energeticky úsporného a zdravého stavania.

Literatura

http://ozartur.sk/kniznica/ekoinfo/prirodne-materialy/slama/Minke, Gernot. (2009). Příručka hlineného stavitelství. Jan Márton a kol. (2010). Stavby ze slaměných balíků.

Požadavky

Kurz bude hodnotený písomným testom a rozhovorom.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.

Vyučující

Ing. arch. Zuzana Kierulfová