Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politická komunikace (KPE / PK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PK - Politická komunikace, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se bude soustředit na analýzu a výklad témat, jakými jsou např. média a demokracie, mediální účinky, agenda-setting, priming, online média v politické komunikaci, politická reklama, televize v politické komunikaci, politainment apod. Kurz je vyučován formou přednášek jednou za 14 dní (2 x 45 min) a seminářů jednou za 14 dní (2 x 45 min). Součástí některých přednášek mohou být i praktická seminární cvičení zaměřená na zapojení studentů do tématu.

Získané způsobilosti

V kurzu bude pozornost zaměřena na systematickou analýzu dílčích aspektů a témat politické komunikace. Důraz bude v kurzu kladen také na sledování těchto témat z praktické perspektivy.

Literatura

Sanders, K. (2009). Communicating politics in the twenty-first century /: Karen Sanders. Basingstoke: Palgrave Macmillan. Esser, Frank, Barbara Pfetsch (eds.). Comparing Political Communication. Cambridge, 2004. Bennet, Lance W., Robert Entman. Mediated Politics. Cambridge, 2001. Stanyer, J. (2007). Modern political communication: mediated politics in uncertain times. Cambridge: Polity.

Požadavky

Přednášky jsou nepovinné, semináře povinné. Zápočet bude udělen na základě splnění seminárních povinností a úspěšného absolvování testů z četby. Nesplnění některé z povinností pro udělení zápočtu znamená nepřipuštění studenta ke zkoušce. Zkouška bude udělena po získání zápočtu a úspěšném absolvování závěrečného testu, jež bude ověřovat znalosti z přednášek, seminářů a zadané četby.

Garant

Mgr. Eva Lebedová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Hana Hurtíková, Ph.D.Mgr. Eva Lebedová, Ph.D.