Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plasticita mozku a osobní rozvoj (KPE / PMJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PMJ - Plasticita mozku a osobní rozvoj, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu workshopu bude studentům představen jev mozkové plasticity, který byl teprve relativně nedávno popsán u dospělých savců včetně člověka. Od historicky výchozího základního výzkumu v hlavních funkčních oblastech jako je řízení pohybu, zpracování zrakových vjemů a vnímání dotykové citlivosti přejdeme ke složitějším a typicky lidským činnostem jako je sport, hudba a emoce. Nakonec zmíníme příklady "škodlivé" mozkové plasticity související s abnormálními motorickými, řečovými a psychickými projevy.

Získané způsobilosti

Workshop se snaží poskytnout mezioborový interdisciplinární pohled na rozvoj člověka a základní informace umožňující si například vytvořit kritický pohled na komerčně nabízené metody osobního rozvoje.

Literatura

http://www.psychologicalscience.org/journals/cd/12_1/kolb.cfmhttp://www.ted.com/talks/michael_merzenich_on_the_elastic_brain.htmlLambert, Kelly. Clinical Neuroscience. Worth Publishers, 2004. Schwartz, Jeffrey M. The Mind and the Brain: Neuroplasticity and the Power of Mental Force. Harper, 2002.

Požadavky

Workshop bude hodnocen na základě aktivního přístupu, tj. příspěvků k průběhu kurzu (diskuze, sdílení úvah/pozorování, otázky, atd.).

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. MUDr. Petr Hluštík, Ph.D.