Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzické a emocionální zneužívání (KPE / POF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / POF - Fyzické a emocionální zneužívání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na různých kazuistikách si ukážeme jakými formami fyzické a emocionální zneužívání může probíhat a jakými metodami je možné s oběťmi tohoto násilí pracovat. Bude hovořeno o uměleckých terapeutických metodách ? arteterapii, muzikoterapii, dramaterapii, o významu terapeutického rozhovoru a o významu pochopení ?PROČ??, ?PROČ PRÁVĚ TEN/TA?? a ?JAK?? dále. Bude také diskutován význam odpuštění.

Získané způsobilosti

Studenti získají hlubší vhled do složitých mezilidských i společenských vztahů a získají možnost porozumění různým formám nezralosti osobností dospělých. Také se naučí, jak se lépe vyrovnat s vlastními traumaty zneužití.

Literatura

Frankl V. E. A přesto říci životu ano. Karmelitánské nakladatelství, 2006. Buber Martin. Já a ty. Kalich, 2005. Dethlefsen Thorwald. Osud jako šance. Knižní klub, 2004. Frankl V. E. Vůle ke smyslu. Cesta, 2006.

Požadavky

Aktivní přístup, tzn. nejrůznějšími způsoby přispívat v průběhu kurzu (sdílení úvah a pozorování, práce v menších skupinách, otázky, pozorování, oživení vzpomínek, atd.)

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.