Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s oběťmi sexuálního zneužívání (KPE / PSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSO - Práce s oběťmi sexuálního zneužívání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude založen na skutečném případě dvanáctiletého děvčete. Zřetelně si ukážeme rozdíly mezi příčinami jednání a denními symptomy traumatizovaných dětí a najdeme náš vlastní terapeutický přístup k rozvíjení nápadů při pracování s tak specifickou klientelou. Terapeutické indikace jsou založeny na arteterapii, analytické psychologii a terapii chování.

Získané způsobilosti

Kurz se bude snažit poskytnout teoretické znalosti a praktické kompetence, které budou užitečné v terapeutických, pedagogických a sociálních pracích. Také si budeme rozvíjet uvědomění si různých institucionálních úrovní v sociálních oborech, to jak jsou ovlivněny traumatizovanými klienty, a jak my, terapeuti, sociální pracovníci, učitelé, ošetřovatelé apod. nacházíme svůj pracovní obor a svůj způsob práce.

Literatura

http://changingminds.org/disciplines/psychoanalysis/theorists/winnicott.htmhttp://valeriesinason.co.uk/index.htmlWinnicott, W. Donald. Deprivation and Delinquency. London: Tavistock, 1984. Sinason, Valerie. Mental Handicap and Human Condition: An Analytic Approach to Intellectual Disability. London: Free Association Books, 2010. Ruff, Matt. Set This House in Order: A Romance of Souls. 2003.

Požadavky

Kurz bude hodnocen na základě dvou kritérií:(1) Aktivní přístup k výuce, přispívání v průběhu kurzu (v diskuzích, sdílení reflexí a postřehů, práce v menších skupinkách, otázky apod.)(2) Ústní příspěvek (např. prezentace)Každé kritérium odpovídá polovině známky.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.