Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Russian Government (KPE / RG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / RG - Russian Government, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky (následují semináře). Studenti se MUSÍ na semináře připravit - četbou zadané literatury, popřípadě sledováním aktuálního dění v RF.Kurz je veden v anglickém jazyce.(1): Introduction to module(2): The Soviet legacy and the beginning of the transition/democratization(3): Russian Government: chronological and descriptive overview(4): The politics of institutional/constitutional development I(5): The politics of institutional/constitutional development II(6): The politics of Russian Federalism I(7): The politics of Russian Federalism II(9): The politics of economic reform I(10): The politics of economic reform II(11): Current political system of Russia.(12) Civil society, media. Case study: Pussy Riot.(13): Final exam.

Získané způsobilosti

Kurz se zaměřuje na problémy současného Ruska, a to nejen politické, ale také ekonomické a sociální. Po jeho absolvování by studenti měli být schopni popsat a analyzovat základní problémy této země, její politiky, elit, ekonomiky a dalších sfér. Kurz vyžaduje znalost anglického jazyka na takové úrovni, aby student byl schopen používat materiály převážně v tomto jazyce; přednášky a semináře probíhají také v angličtině.

Literatura

http://kpes.upol.cz/. Gaddy, C. G., Kuchins, A. C. Putin´s Plan. 2008. Shevtsova, L. Putin´s Russia. 2003. Sakwa, R. Russian Politics and Society. 2006.

Požadavky

celkové hodnocení kurzu je založeno na: - prezentaci a seminární práci na prezentované téma (30%)- závěrečném písemném testu (70%)student musí oboje absolvovat.

Garant

Mgr. Markéta Žídková

Vyučující

Mgr. Markéta Žídková