Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Média a krizové řízení (KPE / RMC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / RMC - Média a krizové řízení, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na začátku kurzu bude prozkoumáno množství způsobů mediálního vlivů na člověka z multi-disciplinárního hlediska (např. filozofie, sociologie, psychologie), s cílem lépe pochopit složité vztahy mezi medií a lidmi na úrovni individuální, skupinové a společenské. Následující dvě přednášky budou věnovány rozsáhlé teoretické a empirické analýze mediální manipulace. Řada případových studií, včetně studentských prezentací o medialni reakce na pandemie, globální finanční krizé a změnu klimatu je jádrem kurzu. Případové studie umožní studentům zlepšit jejich analytické a prezentační schopnosti, stejně jako vymyslet a realizovat pozitivní strategie mediální reakce na krize. Kurz shrnuje diskuse o dostupných politických možností zlepšování mediální reakce na krize pro různé aktoři, které mají schopnost ovlivňovat způsob, jakým média fungují.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí analyzovat obsah a vypracovávat inovační politiky v oblasti médií

Literatura

Karatzogianni, Athina (editor, 2009). Cyber Conflict and Global Politics, New York, Routledge. (263 p.). WWR Scientific Council for Government Policy (editor, 2007). Media Policy for the Digital Age, Amsterdam, Amsterdam University Press. (86 p.). Gilles, David (2003). Media Psychology, New Jersey, Routledge. (337 p.). Druckman, James N./ Parkin, Michael. The Impact of Media Bias: How Editorial Slant Affects Voters (2005), in: The Journal of Politics, Vol. 67, No. 4, November 2005, pp. 1030-1049. Michalsky, Milena/ Gow, James (2007). War, Image and Legitimacy. Viewing Contemporary Conflict, New York, Routledge. (268 p.). James, Carrie et.al. (2009). Young People, Ethics, and the New Digital Media. A Synthesis from the GoodPlay Project Cambridge, The MIT Press. (127 p.).

Požadavky

Kurz má tři formální požadavky: aktivní účast v seminárních rozpravách, přípravy prezentací a absolvování závěrečného testu.

Garant

Antje König, M.A.