Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do problematiky EU 2 (KPE / UEU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / UEU2 - Úvod do problematiky EU 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OBSAH1. TÝDEN: ÚVOD2. TÝDEN: ROZHODOVACÍ PROCES A VZNIK LEGISLATIVY EU 1Seminář: Organizace a artikulace zájmů v EU3. TÝDEN: ROZHODOVACÍ PROCES A VZNIK LEGISLATIVY EU 2Seminář: Organizace a artikuace zájmů v EU4. TÝDEN: EVROPSKÉ PRÁVO A SOUDY 1Seminář: Stadia ekonomické integrace a HMU5. TÝDEN: EVROPSKÉ PRÁVO A SOUDY 2Seminář: Politiky EU6. TÝDEN: ROZPOČET EUSeminář: Účetní dvůr7. TÝDEN - SPOLEČNÁ ZEMĚDĚLSKÁ POLITIKASeminář: Politiky EU8. TÝDEN: EXTERNÍ DIMENZE EU 1Seminář: Politiky EU9. TÝDEN: EXTERNÍ DIMENZE EU 2Seminář: Vztahy EU-USA10. TÝDEN: SPOLUPRÁCE V OBLASTI VNITRA A JUSTICE 1Seminář: Imigrační politika11. TÝDEN: SPOLUPRÁCE V OBLASTI VNITRA A JUSTICE 2Seminář: Otázka evropské identity12. TÝDEN: SPOLUPRÁCE V OBLASTI VNITRA A JUSTICE 3Seminář: Otázka evropské identity

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je seznámit studenty s vývojem integračního procesu v Evropě a základy fungování Evropské unie. Studenti se po absolvování Úvodu do EU 2 orientují ve fungování intitucionálního rámce a vybraných politikách EU.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je znalost základní, doporučené literatury a seminárních textů, účast na seminářích (maximální povolená neúčast jsou dvě neomluvené absence), prezentace na zadané téma a úspěšné zvládnutí zápočtové testu.

Garant

Mgr. Markéta Šůstková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Šůstková, Ph.D.