Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz seberozvíjení: Závislosti a obsese (KPE / ZAO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ZAO - Kurz seberozvíjení: Závislosti a obsese, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou studentům představeny různé náhledy na závislosti a obsese, její vytváření a mechanismy úniku. Na kazuistikách lektor ukáže reálné příběhy a situace k posílení jasného vědomí o této problematice. Závislostní tendence a obsese budou zkoumány jako fenomén z perspektivy svobody člověka a její ztráty.

Získané způsobilosti

Kurz umožňuje studentům jiný přístup k individualitě člověka. Dále připravuje studenty k práci v sociální oblasti.

Literatura

Janov, Arthur. Prvotní výkřik-Léčba neurózy. Praha. Dahlke, Rüdiger. Čím onemocněl svět? . Praha. Steiner, Rudolf. Filosofie svobody. Svatý Kopeček, 1999. Dunselman, Ron. In Place of the Self. 2007. Buermann,Uwe. Jak (pře)žít s médii. 2009. Frankl, V. E. Lékařská péče o duši. Brno, 2006.

Požadavky

(1) aktivní přístup, tzn. nejrůznějšími způsoby přispívat v průběhu kurzu (diskuze, sdílení úvah/pozorování, práce v menších skupinách, otázky, atd.); a(2) Odevzdání písemné reflexe v rozsahu 2 normostrany.

Garant

prof. Gaudenz Assenza, Ph.D.