Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dialog v italské středověké literatuře 1 (KRF / 92AD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / 92AD1 - Dialog v italské středověké literatuře 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se bude zabývat následujícími okruhy:1. Místo dialogu v italské středověké literatuře.2. Dialog jako filozofická či morální disputace.3. Dialog v milostné lyrice 13. století.4. Dialog v žertovné a realistické poezii 13. století.5. Dialog v didaktické literatuře ve volgare.6. Dialog v latinské didaktické literatuře.7. Diskuse nad výsledky bádání.Předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP Olomouc.

Získané způsobilosti

- zdokonalení ve schopnosti vést individuální výzkum - zdokonalení ve schopnosti prezentovat výsledky výzkumu- uvědomit si charakteristiky a způsoby použití dialogické formy

Literatura

Almansi-Ferroni. Dialogo: scambi e passaggi della Parola. Palermo, 1985. Bertoni. Il Duecento. Firenze, 1933. Panvini. Le rime della scuola siciliana. Firenze, 1962. Marti. Poeti giocosi del tempo di Dante. Milano, 1956.

Požadavky

Účast na úvodním setkání, individuální badatelská práce, představení výsledků formou referátu a písemné zprávy.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.