Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum fr. lit. v hist. knihovně (KRF / 92AHK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / 92AHK - Výzkum fr. lit. v hist. knihovně, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historické zámecké a klášterní knihovny v České republice2. Specifika výzkumu v historických knihovnách3. Příklady doposud uskutečněných konkrétních výzkumů a jejich výsledné publikační výstupy4. Stanovení vlastního individuálního badatelského záměru pro výzkum v historické knihovně5. Vlastní výzkum v konkrétní historické knihovně6. Metody zpracování výsledků výzkumu7. Představení a publikování výsledků výzkumu, jejich obhajoba

Získané způsobilosti

Student prohloubí své teoretické znalosti v oblasti primárních materiálových rešerší. Je schopen aplikovat je na vlastní výzkum.

Literatura

Radimská, J. K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven . České Budějovice, 2000. Radimská, J. Knihovna šlechtičny : francouzské knihy Marie Ernestiny z Eggenbergu na zámku v Českém Krumlově . České Budějovice, 2007. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0032804Matoušková, J. (2011). Francouzské tisky v arcibiskupské zámecké knihovně v Kroměříži: krásná literatura. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Voždová, M. (2011). Francouzské tisky v arcibiskupské zámecké knihovně v Kroměříži: populární dobové žánry: životy, paměti, listy a cesty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Voždová, M. (2011). Francouzské tisky v arcibiskupské zámecké knihovně v Kroměříži: společenskovědní a jiná nauková literatura. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

-účast na přednáškách-aktivní účast na semináři-znalost doporučených textů-vyhovující seminární práce

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.