Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italská lit. a spol. ve 2 pol. 20. stol. (KRF / 92AX3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / 92AX3 - Italská lit. a spol. ve 2 pol. 20. stol., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Morálka a literatura. Užitečnost psaní za hranicí literatury1.Odkaz na teoretiky a učence, jako je např. Todorov, Segre, Yehoshua, Magris a Ferroni2.Analýza pomocí rozhodnutí Arundhatiho Roye, Václava Havla a zejména Leonarda Sciasci3.Sciascia a delikt Alda Mora v roce 1979Jak jsem se snažil stát se moudrým. Já,Odysseus. Kapka a skála Altiera Spinelliho.1.Hlavní projekt jeho života: vlastní autobiografie2.Cesta "k boji za lidi v Evropě"3.Osobitý styl jeho díla a pronikavý pohled na svět zblízka i z daleka

Získané způsobilosti

Tyto přednášky podají informace o italské literatuře a společnosti ve 2.polovině 20.století a poskytnou určité rámování dané problematiky, jež bude ilustrováno na konkrétních textech. Podají informace o vzniku, kompozici a psaní těchto prací, zaměří se na analýzu textuality tohoto období. Znázorní některé linie výzkumu, které jsou nejen přínosem pro lepší pochopení textů, ale také pro jejich umístění v historii literárního jazyka.

Literatura

http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0013985Afeltra, G., & Cirillo, S. Dal giornalismo alla letteratura. Milano: Einaudi, 1994. ISBN 8828602007.Spinelli, A., Rossi, E., Švehlík, M., Richterová, S., & Kotasová, M. Manifesto di Ventotene: per un Europa liberta e unita = za svobodnou a sjednocenou Evropu.

Požadavky

Účast na výuce.

Garant

Mgr. Eva Skříčkovádoc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.