Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza a interpret. prozaic. lit. textu (KRF / AIPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / AIPR - Analýza a interpret. prozaic. lit. textu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující bloky:1. Místo prózy v literatuře, román jako dominantní prozaický žánr2. Fikce3. Literární postavy4. Čas a prostor v prozaickém lit. díle5. Umělecký popis6. Narace, problematika narativní perspektivy7. Stylistická a lexikální analýza prozaických děl8: Formální a estetická specifika proz. děl jednotlivých styl. období

Získané způsobilosti

1/ znalost základních literárně-kritických teorií a schopnost jejich aplikace na konkrétní text 2/ prohloubení schopnosti pracovat s literární terminologií 3/ rozvinutí schopnosti odborné polemiky

Literatura

Reuter,Y. Introduction a l´analyse du Roman. Paris: Armand Colin, 2005. Forest, P - Conio, G. Dictionnaire fondamental du français littéraire. Paris: Bordas, 1993. Chartier, P. Introduction aux grandes théories du roman. Paris, 2005.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. příprava na každou hodinu, znalost analyzovaného textu U zkoušky se prověřuje orientace v jednotlivých literárně-kritických teoriích a schopnost jejich aplikace na konkrétní literární dílo.

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiřina Matoušková, Ph.D.