Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza odborného textu 1 (KRF / AOT1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / AOT1A - Analýza odborného textu 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti dostávají na každou hodinu dopředu text, který si v samostudiu připraví na následující hodinu. Mezi analyzované texty patří například autentické dokumenty Evropské unie (acquis communautaire, aktuální texty k problémům, se kterými se současná Evropské unie potýká), smlouvy, technická dokumentace z nejrůznějších oblastí průmyslu (výroba cementu, strojírenství, elektrotechnika) a zemědělství (cukrovarnictví, chov ústřic). Studenti se seznamují s odbornou slovní zásobou, syntaktickými a stylistickými zvláštnostmi současného odborného jazyka. Úkolem každého studenta je rovněž připravit si krátkou analýzu odborného textu dle vlastního výběru a prezentovat výsledky své práce před ostatními studenty. Hlavním cílem je připravit studenty na situace, se kterými se mohou po absolvování studia setkat ve svém budoucím zaměstnání.

Získané způsobilosti

Zvládnutí látky v rozsahu specifikovaném v cílech předmětu.

Literatura

Chille, O. Enseigner le francais de spécialité. Paris: Economica, 2002. Bertrand, O. - Schaffner, I. Le français de spécialité : Enjeux culturels et linguistiques. Paris: École polytechnique, 2008. Soignet, M. Le francais juridique. Paris: Hachette, 2003. Damette, E. - Guimbretiere, E. Francais juridique. Paris: Harmattan, 2007.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.

Vyučující

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.