Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny a kultura frankofonních zemí 1 (KRF / DKZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / DKZ1 - Dějiny a kultura frankofonních zemí 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu jsou probírány následující bloky:1. Dějiny Belgie od nejstarších dob až do současnosti.2. Frankofonní kultura v Belgii a její nejvýznamnější představitelé.3. Dějiny Švýcarska od nejstarších dob až do současnosti.4. Frankofonní kultura ve Švýcarsku a její nejvýznamnější představitelé.5. Dějiny Lucemburska a frankofonní kultura v Lucembursku.6. Dějiny Haiti od nejstarších dob až do současnosti.7. Frankofonní kultura na Haiti a její nejvýznamnější představitelé.8. Dějiny Guadeloupu od nejstarších dob až do současnosti.9. Frankofonní kultura na Guadeloupu a její nejvýznamnější představitelé.10. Kreolská kultura na ostrově Dominika.

Získané způsobilosti

1. Porozumění dějinám evropských frankofonních zemí a teritorií v Karibiku. 2. Seznámení s kulturou evropských frankofonních zemí a teritorií v Karibiku.3. Rozvinutí schopnosti pracovat s texty pocházejícími z jednotlivých frankofonních zemí a teritorií.

Literatura

Kadlec, J. - Holeš, J. Francouzština na americkém kontinentě. Olomouc: UP, 2006. Holeš, J. - Kadlec, J. Francouzština v Evropě. Olomouc: UP, 2006. Bitsch, M.-T. Histoire de la Belgique. Paris, 2004. Bouquet, J.-J. Histoire de la Suisse. Paris, 2011. Kašpar, O. Dějiny karibské oblasti. Praha, 2002.

Požadavky

1. Pravidelná docházka a aktivní účast na přednáškách a seminářích.2. Příprava na výuku. 3. Jedno samostatné vystoupení. U zápočtu se prověřuje orientace v základních otázkách dějin a kultury evropských frankofonních zemí.

Garant

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.

Vyučující

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.