Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština v Kanadě (KRF / FK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / FK - Francouzština v Kanadě, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu jsou probírány následující bloky:1. Jazyky užívané na území Kanady a jejich vztahy, bilingvismus, imigrace a její vliv na jazykovou situaci v zemi2. Federální jazykové zákony a kanadská jazyková politika3. Jazykové zákony v Québeku a jejich vliv na jazykovou situaci v této provincii4. Postavení francouzštiny v anglofonních kanadských provinciích5. Québecká francouzština a její specifika v oblasti fonetiky, morfologie, syntaxe a lexikologie6. Akadská francouzština a její specifika v oblasti fonetiky, morfologie, syntaxe a lexikologie

Získané způsobilosti

porozumění vývoji a postavení francouzštiny v Kanadě seznámení s jazykovou politikou Kanady a Québeku schopnost rozpoznat jednotlivé varianty francouzštiny užívané v Kanadě rozvinutí schopnosti analyzovat specifika francouzštiny v Kanadě

Literatura

Kadlec, J. Francouzština v Kanadě. Olomouc: UP, 2005. Kadlec, J. - Holeš, J. Francouzština na americkém kontinentě. Olomouc: UP, 2006. Bouchard, Ch. La langue et le nombril. Québec, 2005.

Požadavky

1. Pravidelná docházka a aktivní účast na přednáškách a seminářích2. Příprava na výuku 3. Jedno samostatné vystoupení U zápočtu se prověřuje orientace v základních otázkách postavení francouzštiny v Kanadě a jejich specifik v porovnání s jinými variantami francouzského jazyka.

Garant

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.

Vyučující

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.