Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení z francouzštiny 1 (KRF / JC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / JC1 - Jazyková cvičení z francouzštiny 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická cvičení písemného a mluvního projevu jsou založena na práci s texty a médii. Po vysvětlení teorie následují písemná a ústní cvičení zaměřená na problematičtější jaz. jevy (souslednost časů v minulosti, tvary podmiňovacího způsobu), která umožňují studentům pocvičit si dané gramatické jevy a zautomatizovat jejich užívání. Cílem konverzačních cvičení zaměřených na témata z oblasti fr. společnosti a kultury je zdokonalování ústní komunikace ve francouzském jazyce. Na základě článků, lit. textů, dokumentů nebo ukázek z filmů probíhají debaty a polemiky.

Získané způsobilosti

1/ schopnost správně aplikovat teoretické znalosti z fr. gramatiky v psaném i mluveném projevu2/ schopnost plynule komunikovat ve francouzském jazyce a účastnit se diskuse k různým otázkám současného života ve francouzské společnosti

Literatura

Hendrich, J., Radina, O., Tláskal, J. Francouzská mluvnice. Plzeň : Fraus, 2001. ISBN 80-7238-064-8.Gregoire, M. Grammaire Progressive Du Francais. Paris: Hachette, 2003. Bescherelle. La Conjugaison pour tous. Paris, 2006. Grévisse, M. Le Bon usage. Paris: Educa Book, 2000. Pravdová, M. Francouzská konverzace: Celostátní vysokoškolská učebnice pro studenty vysokých škol. Praha: SPN, 1992. Galichet, G. Le français moderne. Que sais-je ?. PUF, 1975. Yaguello, M. En écoutant parler la langue. Editions du Seuil, 1991.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. splnění všech požadavků stanovených vyučujícímV písemném zápočtovém testu se prověřuje znalost probraných gramatických jevů.

Garant

Mgr. Soizick Nevo

Vyučující

Mgr. Marion BérardMgr. Geoffroy Yrieix BlettonMgr. Kristýna KřeháčkováMgr. Soizick NevoMgr. Martin PleškoCamille Rémuzon, M.A.doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.