Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení z francouzštiny 2 (KRF / JC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / JC2 - Jazyková cvičení z francouzštiny 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická cvičení písemného a mluvního projevu jsou založena na práci s texty a médii. Po vysvětlení teorie následují písemná a ústní cvičení zaměřená na problematičtější jaz. jevy (nepravidelná slovesa, konjunktiv), která umožňují studentům pocvičit si dané gramatické jevy a zautomatizovat jejich užívání. Cílem konverzačních cvičení zaměřených na témata z oblasti fr. společnosti a kultury je zdokonalování ústní komunikace ve francouzském jazyce. Na základě článků, lit. textů, dokumentů nebo ukázek z filmů probíhají debaty a polemiky.

Získané způsobilosti

1/ schopnost správně aplikovat teoretické znalosti z fr. gramatiky v psaném i mluveném projevu2/ schopnost plynule komunikovat ve francouzském jazyce a účastnit se diskuse k různým otázkám současného života ve francouzské společnosti

Literatura

Hendrich, J., Radina, O., Tláskal, J. Francouzská mluvnice. Plzeň : Fraus, 2001. ISBN 80-7238-064-8.Gregoire, M. Grammaire Progressive Du Francais. Paris: Hachette, 2003. Bescherelle. La Conjugaison pour tous. Paris, 2006. Grévisse, M. Le Bon usage. Paris: Educa Book, 2000. Pravdová, M. Francouzská konverzace: Celostátní vysokoškolská učebnice pro studenty vysokých škol. Praha: SPN, 1992. Galichet, G. Le français moderne. Que sais-je ?. PUF, 1975. Yaguello, M. En écoutant parler la langue. Editions du Seuil, 1991.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. splnění všech požadavků stanovených vyučujícímZkouška sestává z ústní obhajoby seminární práce, kterou student vypracuje na libovolné téma spojené s obsahem kurzu.

Garant

Mgr. Soizick Nevo

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix BlettonBenjamin Hildenbrand, M.A.Mgr. Kristýna KřeháčkováMgr. Soizick NevoMgr. Martin PleškoCamille Rémuzon, M.A.