Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení z francouzštiny 3 (KRF / JC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / JC3 - Jazyková cvičení z francouzštiny 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení jsou zaměřena na prohlubování a systemizaci písemných a mluvených dovedností. Cílem gramatických cvičení je analyzovat a opravovat gramatické chyby a lexikální a syntaktické neobratnosti, kterých se studenti dopouštějí. Důraz je kladen na všestrannou jazykovou analýzu textů. Krátké písemné úkoly prohlubují schopnost studentů písemně se vyjadřovat. Konverzační cvičení jsou zaměřena na zdokonalení se v ústní komunikaci a konverzaci na základě rozmanitých didaktických materiálů. Pracuje se s články v novinách a časopisech, literárními texty, písněmi, jejichž texty se věnují společenským problémům. Důraz je kladen na spontánní dialog na základě zadaného tématu.

Získané způsobilosti

1/ schopnost správně aplikovat teoretické znalosti z fr. gramatiky v psaném i mluveném projevu 2/ schopnost plynule komunikovat ve francouzském jazyce

Literatura

Hendrich, J.-Radina, O.-Tláskal, J. Francouzská mluvnice. Plzeň: Fraus, 2001. Grevisse, M. Le bon usage. Paris-Louvain-la-Neuve: Duculot, 1993. Miličková, Ladislava. Nejčastější chyby ve francouzštině. Brno, 1996. Radina, O. Zrádná slova ve francouzštině. Praha: SPN, 1996. Gaonac´h, D. Acquisition et utilisation d´une langue étrangere. Paris, 1990.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. splnění všech požadavků stanovených vyučujícímV písemném zápočtovém testu se prověřuje znalost probraných gramatických jevů.

Garant

Mgr. Soizick Nevo

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix BlettonBenjamin Hildenbrand, M.A.Mgr. Soizick Nevo