Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení z francouzštiny 5 (KRF / JC5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / JC5 - Jazyková cvičení z francouzštiny 5, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah kurzu je zaměřen na rozbor vybraných textů a audiovizuálních materiálů s důrazem na rozlišování mezi slovní zásobou patřící do oblasti knižního vyjadřování, běžné mluvy a argotu a nejpoužívanějších jaz. stylů. Studenti mají následně za úkol vypracovávat krátké eseje umožňující rozvíjet schopnost samostatného písemného vyjadřování s využitím poznatků z probírané problematiky.

Získané způsobilosti

1/ schopnost správně aplikovat teoretické znalosti z fr. gramatiky v psaném i mluveném projevu 2/ schopnost plynule komunikovat ve francouzském jazyce

Literatura

Gaonac´h, D. Acquisition et utilisation d´une langue étrangere. Paris, 1990. Porcher, L. Le Francais Langue Etrangere. Paris, 1995. Colin, J. P. Le dictionnaire de l´argot francais et du francais populaire. Paris, 2010. Niobey, G. Dictionnaire analogique. Paris, 2007. Cressot, M.-James, L. Le style et ses techniques. Paris, 1983.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. splnění všech požadavků stanovených vyučujícímV písemném zápočtovém testu se prověřuje znalost probraných jazykových jevů.

Garant

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix BlettonBenjamin Hildenbrand, M.A.