Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzace v odborném jazyce 1 (KRF / KOJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / KOJ1 - Konverzace v odborném jazyce 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prakticky zaměřený kurs si klade za cíl seznámit studenty s problematikou mezinárodního obchodu. Detailně se probírají základy globalizační strategie, metody výběru trhů, techniky získávání informací, nezbytné změny v oblasti koncepce a strategie výrobků, obchod, komunikace a ceny. Pozornost je věnována i finančním otázkám a strategii postupu proti hrozbám souvisejícím s globalizací světové ekonomiky. Součástí kursu jsou i případové studie, na kterých studenti pracují v malých skupinách a výsledky své práce pak prezentují před svými spolužáky. Studenti se snaží řešit problémy, s nimiž se mohou setkat v nadnárodních společnostech.

Získané způsobilosti

Znalost odborných ekonomických pojmů a vztahů ve francouzském jazyce.

Literatura

Rainelli, M. La nouvelle théorie du commerce international. La Découverte, 2003. Petr, F. Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus, 1929. Montbrial, T. a Fauchart, E. Introduction a l´économie: Microéconimie, macroéconomie, 2e édition. Dunod, 2001.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton