Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura frankofonní Evropy (KRF / LFE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / LFE - Literatura frankofonní Evropy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující bloky:1. Evropské francouzsky psané literatury a jejich specifika2. Francouzsky psaná belgická literatura3. Literární tvorba frankofonního Švýcarska4. Francouzsky psaná literatura v Lucembursku5. Frankofonní literární kritika

Získané způsobilosti

pochopení zákonitostí vývoje evropských frankofonních literatur na pozadí společenských a kulturních událostí prohloubení schopnosti pracovat s literární terminologií zdokonalení dovednosti interpretovat text jako významovou strukturu, aplikovat různé historické i současné metody literární analýzy na konkrétní texty rozvinutí schopnosti odborné polemiky

Literatura

Francillon, R. Histoire de la littérature en Suisse romande. Lausanne, 1999. Bertrand, J.-P. Histoire de la littérature belge. Paris, 2003. Benjamino, M. La francophonie littéraire. Essai pour une théorie. Paris, 1999. Fryčer, J. a kol. Slovník francouzsky píšících autorů. Praha: Libri, 2002.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. příprava na každou hodinu, znalost analyzovaného textu U zkoušky se prověřuje orientace v dějinách dané frankofonní literatury a znalost výběrových děl.

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Zatloukal, Ph.D.