Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura Francie a frankofonních zemí (KRF / LFFZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / LFFZ - Literatura Francie a frankofonních zemí, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující bloky:1. Počátky písemnictví, literární památky obodbí středověku2. Literatura období klasicismu a osvícenství5. Literární směry devatenáctého století a jejich představitelé6. Nové směry počátku dvacátého století a předválečná literární produkce, existencialismus7. Vývojové tendence v literatuře přelomu 20. a 21. století, současná tvorba8. Základní představení frankofonních literatur v Evropě a ve světě

Získané způsobilosti

Studenti v průběhu studia předmětu získají znalosti a dovednosti v následujícím rozsahu, které budou schopni prokázat při ukončení předmětu v rámci kontroly studia.Studenti umí: vysvětlit zákonitostí vývoje literární tvorby na pozadí společenských změn, interpretovat text, polemizovat nad interdisciplinárními odbornými tématy.

Literatura

Šrámek, Jiří. Dějiny francouzské literatury v kostce. Olomouc: Votobia, 1997. Fraisse, L.. L´Histoire ? l´aube du XXIe si?cle. Paris, 2005. Deshusses, P. Dix siecles de la littérature française. Paris: Bordas, 1984.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. příprava na každou hodinu, znalost analyzovaných výborů textů

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Ďuríkovádoc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.Mgr. Jan Zatloukal, Ph.D.