Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika vědecké práce (KRF / MVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / MVP - Metodika vědecké práce, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu buou probírány následující okruhy:1. Metodika psaní referátů, seminárních a diplomových prací. Typy odborných textů, typy výzkumu, typy excerpčních textů.2. Etapy při vypracování práce: volba tématu, vyhledávání podkladů (faktografický průzkum, analytická a syntetická fáze přípravy), zhodnocení zdrojů, studium a zpracování podkladů, vypracování osnovy, konceptu, úpravy konceptu a konečná redakce práce, úvod a závěr práce.3. Citát, parafráze, plagiát a autorské právo.4. Francouzské bibliografické normy a zvyklosti. Poznámkový aparát a seznam literatury.5. Formální úprava textu (ortografie a ortotypografie).6. Elektronické informační zdroje pro francouzskou filologii.

Získané způsobilosti

osvojení si pravidel pro psaní referátů, seminárních a diplomových prací, týkající se jak obsahové, tak formální stránky osvojení si práce se zdroji a vyhledávání v nich, citování primárních i sekundárních zdrojů, odkazovaní na ně v bibliografických citacích, zejména s ohledem na francouzský úzus a ortografická a ortotypografická pravidla ve francouzštině.

Literatura

ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. Filka, J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno, 2002. Kubátová, H.; Šimek, D.:. Od abstraktu do závěrečné práce. Olomouc 2001. Kubátová, H. Rukověť autora diplomky : [čtení a psaní odborných textů ve společenskovědních a humanitních oborech]. Olomouc; Univerzita Palackého, 2009.

Požadavky

účast na seminářích písemné zpracování přípravných písemných úkolů (práce s elektronickými databázemi, komparace internetových zdrojů, vyhledávání informací) splnění ortografického testu vypracování modelové seminární práce na zadané téma

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jan Holeš, Ph.D.Mgr. Jiřina Matoušková, Ph.D.doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.