Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný jazyk 1 (KRF / ODBJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / ODBJ1 - Odborný jazyk 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, ověření znalostí slovní zásoby, definování základních pojmů makroekonomie a mikroekonomie2. Ověření prezentačních dovedností.3. Vztahy mezi ekonomickými subjekty4. Domácnosti a spotřeba5. Podniky a výroba6. Trh, poptávka, nabídka7. Stát a jeho intervence do ekonomie8. Hospodářský růst,9. Nezaměstnanost, inflace10. Měna a bankovní instituce11. Významné ekonomické směry

Získané způsobilosti

Studenti v průběhu studia předmětu získají znalosti a dovednosti v následujícím rozsahu, které budou schopni prokázat při ukončení předmětu v rámci kontroly studia.Studenti rozumí slovní zásobě z oboru ekonomie a dokážou ji správně použít v písemném i mluveném projevu

Literatura

M., Leurion, R., Rivaud, J.-L. Notions fondamentales d économie. Paris, 2004. Montbrial, T. a Fauchart, E. Introduction a l´économie: Microéconimie, macroéconomie, 2e édition. Dunod, 2001. Beitone, A., Cazorla, A., Dollo, C., Drai A.-M. Dictionnaire des sciences économiques. Paris, 2006. Gnos, C. Les grands auteurs en économie. Caen, 2000. Koníčková Š. Notions fondamentales d?économie et de gestion. Olomouc, 2013.

Požadavky

Práce s e-learningovým prostředím Moodle. Zaznamenávání nové slovní zásoby, reakce na diskuze, plnění zadaných úkolů v Moodle, stahování povinné četby. Kurz je ukončen zápočtovým testem ze slovní zásoby a esejí.

Garant

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.Mgr. Šárka Koníčková

Vyučující

Mgr. Šárka KoníčkováMgr. Martin MarekMgr. Martin Pleško