Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný jazyk 2 (KRF / OJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / OJ2 - Odborný jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs odborného francouzského jazyka je zaměřen na ekonomický kontext, ve kterém se podnik pohybuje. Cílem kursu je ukázat, že podnik je účastníkem rozsáhlého souboru ekonomických vztahů, které musí náležitě interpretovat, aby mohl řádně plánovat svou činnost. Je potřeba proto pochopit chování a jednání řady aktérů ekonomických procesů: podniků, státní správy, finančních institucí, domácností. Součástí kursu je řada případových studií z období přechodu k tržní ekonomice. Výuka vychází ze základní pojmů makro a mikroekonomie: růst, cykly, měna, inflace, poptávka, chování výrobce a spotřebitele, konkurence, monopol atd. Vysvětleny jsou rovněž národní a nadnárodní aspekty ekonomického vývoje. Využívají se rovněž jednoduché matematické modely. Cílem není vychovat ze studentů odborníky na makroekonomii, ale dosáhnout toho, aby pochopili, jak funguje podnik a jak spolupracuje s dalšími aktéry ekonomických procesů. Na konci výuky je zařazen úvod do finančnictví a marketingu. Srovnává se chování spotřebitele, tak jak je popsáno v marketingu a v mikroekonomické teorii.

Získané způsobilosti

Znalost odborných ekonomických pojmů a vztahů ve francouzském jazyce.

Literatura

Généreux, J. Introduction a l´économie. SEUIL, 2001. Abraham-Frois, G. Introduction a la macro-économie contemporaine. Economica, 2005. Montbrial, T. a Fauchart, E. Introduction a l´économie: Microéconimie, macroéconomie, 2e édition. Dunod, 2001.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Šárka Koníčková

Vyučující

Mgr. Šárka KoníčkováMgr. Šárka Koníčková