Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie 2 (KRF / R2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / R2 - Reálie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs se zaměřuje na současnou politickou situaci Francie (nejvýznamnější politické strany, občanské aktivity), volební systém (volby prezidentské, parlamentní, evropské, volby do krajských, okresních a obecních zastupitelstev), systém francouzské státní správy a samosprávy (vytvoření regionů a decentralizace státní správy, srovnání se situací v České republice), francouzské soudnictví, armáda a policie, postavení církví a vztah Francouzů k víře (křesťanství a islám), současná podoba francouzské rodiny, postavení odborů ve Francii, vztah Francouzů ke sportu, zeměpis Francie (základní geografické údaje, francouzské regiony a jejich kultura, odraz regionů v umění a literatuře). V hojné míře se využívá obrazových materiálů a studenti si připravují referáty k jednotlivým tématům.

Získané způsobilosti

Získané kompetence odpovídají vymezeným cílům předmětu.

Literatura

Wannepain, J. - Radimská, J. - Hanse, P. Introduction a la civilisation et a la culture française. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 2003. Látal, J. Klíč k Francii. Olomouc: Univerzita Palackého, 1991. Beaujour, M. - Ehrmann, J. La France contemporaine. Paris: Armand Collin, 1965. Clébert, Jean-Paul. Les hauts lieux de la littérature en France. Paris: Bordas, 1990. Lemoine, F. Organisation administrative et territoriale de la France. Plzeň: Západočeská univerzita, 2000. Lamby, J.-P. - Moreaux, D. La France contemporaine. Paris: Bordas, 1991. Santoni, G. Société et culture de la France contemporaine. Albany: State university of New York press, 1981. France. Paris: Ministere des Affaires étrangeres, 1999.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.Mgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.