Předmět Reálie 3 (KRF / R3)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / R3 - Reálie 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Výuka je zaměřena na představení francouzské kultury a života francouzské společnosti. Zmíněn je například poválečný šanson, Nová vlna v kinematografii, regionální gastronomické speciality, pařížská architektura nebo francouzské národní parky. Přednáška ke každému tématu je doprovázena obrazovou dokumentací, promítáním nebo poslechem.
Získané způsobilosti
Získané kompetence odpovídají vymezeným cílům předmětu.
Literatura
Klein, J.-C. Florilege de la chanson française. Paris: Bordas, 1989. Freedman, P. H. Jídlo: dějiny chuti. Praha: Mladá fronta, 2008. Clouzot, C. Le cinéma français depuis la nouvelle vague. Paris: F. Nathan, 1972. Cohen, J.-L. Le Corbusier. Praha: Slovart, 2005. Beylie, C. Les films-clés du cinéma. Paris: Bordas, 1989. Frampton, K. Moderní architektura. Praha: Academia, 2004. ISBN 80-200-1261-3.Glancey, J. Moderní architektura. Praha: Albatros, 2004. Ungers, L. O architektech. Praha: Slovart, 2004. Targat, C. Paříž. Čestlice: Rebo, 2009. Padberg, M. Paříž. Praha: Slovart, 2008. www.earch.cz. www.e-architekt.cz. www.parcsnationaux.fr. Glancey, J. Architektura. Praha: Slovart, 2007. Křipač, J. Dějiny světového filmu. Olomouc: UP, 2006. Anonyme. France 1964. Paris: Librairie Générale Française, 1964. Brillat-Savarin, J. A. Fyziologie chuti aneb Úvahy o dokonalé gastronomii. Praha: Ivasco, 1991. http://fondationlecorbusier.asso.fr. Le Corbusier. Kdysi a potom. Praha: Arbor vitae, 2003. Jenger, J. Le Corbusier l architecture pour émouvoir. Paris: Gallimard, 1997. Michaud, G., Kimmel, A. Le Nouveau Guide France. Paris: Hachette Livre, 1994. Bohlmann-Modersohn, M. Paříž. Praha: Jan Vašut, 2009. Brillat-Savarin, J. A. Physiologie du Gout ou méditations de Gastronomie. Paris, 1886. www.ecologie.gouv.fr. www.parcs-naturels-regionaux.tm.fr. www.reserves-naturelles.org. Le Corbusier. Za novou architekturou. Praha: Petr Rezek, 2005.
Požadavky
Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.
Garant
doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.Mgr. Soizick NevoMgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.Mgr. Soizick Nevo