Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie 4 (KRF / R4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / R4 - Reálie 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na představení francouzské kultury a života francouzské společnosti. Zmíněn je například poválečný šanson, Nová vlna v kinematografii, regionální gastronomické speciality, pařížská architektura nebo francouzské národní parky. Přednáška ke každému tématu je doprovázena obrazovou dokumentací, promítáním nebo poslechem.

Získané způsobilosti

Získané kompetence odpovídají vymezeným cílům předmětu.

Literatura

Klein, J.-C. Florilege de la chanson française. Paris: Bordas, 1989. Freedman, P. H. Jídlo: dějiny chuti. Praha: Mladá fronta, 2008. Clouzot, C. Le cinéma français depuis la nouvelle vague. Paris: F. Nathan, 1972. Cohen, J.-L. Le Corbusier. Praha: Slovart, 2005. Beylie, C. Les films-clés du cinéma. Paris: Bordas, 1989. Frampton, K. Moderní architektura. Praha: Academia, 2004. ISBN 80-200-1261-3.Glancey, J. Moderní architektura. Praha: Albatros, 2004. Ungers, L. O architektech. Praha: Slovart, 2004. Targat, C. Paříž. Čestlice: Rebo, 2009. Padberg, M. Paříž. Praha: Slovart, 2008. www.earch.cz. www.e-architekt.cz. www.parcsnationaux.fr. Glancey, J. Architektura. Praha: Slovart, 2007. Křipač, J. Dějiny světového filmu. Olomouc: UP, 2006. Anonyme. France 1964. Paris: Librairie Générale Française, 1964. Brillat-Savarin, J. A. Fyziologie chuti aneb Úvahy o dokonalé gastronomii. Praha: Ivasco, 1991. http://fondationlecorbusier.asso.fr. Le Corbusier. Kdysi a potom. Praha: Arbor vitae, 2003. Jenger, J. Le Corbusier l architecture pour émouvoir. Paris: Gallimard, 1997. Michaud, G., Kimmel, A. Le Nouveau Guide France. Paris: Hachette Livre, 1994. Bohlmann-Modersohn, M. Paříž. Praha: Jan Vašut, 2009. Brillat-Savarin, J. A. Physiologie du Gout ou méditations de Gastronomie. Paris, 1886. www.ecologie.gouv.fr. www.parcs-naturels-regionaux.tm.fr. www.reserves-naturelles.org. Le Corbusier. Za novou architekturou. Praha: Petr Rezek, 2005.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.Mgr. Soizick NevoMgr. Zuzana Hildenbrand, Ph.D.Mgr. Soizick Nevo