Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ústní a písemný projev 6 (KRF / UPP6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / UPP6 - Ústní a písemný projev 6, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na prohloubení a praktické procvičování teoretických poznatků a mluvních dovedností získaných v předchozích semestrech předmětu. Praktická písemná a mluvní cvičení jsou orientována k problematice vývojových tendencí současné francouzštiny v oblasti lexika: tendence k ekonomičnosti (abreviace, siglaison), pronikání anglicismů do francouzské slovní zásoby nebo pronikání hovorového jazyka do psané francouzštiny.

Získané způsobilosti

1/ schopnost správně aplikovat teoretické znalosti z fr. gramatiky v psaném i mluveném projevu 2/ schopnost plynule komunikovat ve francouzském jazyce

Literatura

Hendrich, J.-Radina, O.-Tláskal, J. Francouzská mluvnice. Plzeň: Fraus, 2001. Grevisse, M. Le bon usage. Paris-Louvain-la-Neuve: Duculot, 1993. Janešová, J., Prokopová, L. Česko-francouzská konverzace. Praha: Leda, 1999. Pravdová, M. Francouzská konverzace: Celostátní vysokoškolská učebnice pro studenty vysokých škol. Praha: SPN, 1992. Maurová, H. Francouzské texty a slovní zásoba k tématům: hospodářství, čas, doprava, výchova, tělo. Plzeň: Západočeská univerzita, 1997.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2. splnění všech požadavků stanovených vyučujícímZkouška sestává z ústní obhajoby seminární práce, kterou student vypracuje na libovolné téma spojené s obsahem kurzu.

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

Benjamin Hildenbrand, M.A.Mgr. Soizick Nevo