Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z analýzy umělec. textu (KRF / VKAUT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / VKAUT - Vybrané kapitoly z analýzy umělec. textu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující bloky:1. Časoprostorová kategorie v literárním díle a její proměny2. Postava a hrdina, role postavy3. Subjekto-objektový vztah v literárním díle4. Vztah autor - hrdina -v ypravěč, varianty fokalizace5. Text a metatext, variace textových rovin6. Intertextualita a její funkce

Získané způsobilosti

prohloubení znalosti literární teorie a schopnost její aplikace na konkrétní text prohloubení schopnosti pracovat s různými úrovněmi textu, intertextuální vnímání rozvinutí schopnosti odborné polemiky a kritické reflexe

Literatura

Gignoux, A. Initiation ? l´intertextualité. Paris, 2005. Bergez, D. L´explication de texte littéraire. Paris: Bordas, 1989. maingueneau, D. Pragmatique pour le discours littéraire. Paris: Bordas, 1990.

Požadavky

1/ pravidelná docházka a aktivní účast na seminářích2/ příprava na každou hodinu, znalost analyzovaného textu U zkoušky se prověřuje znalost literární teorie, orientace v jednotlivých literárně-kritických přístupech k textu a schopnost jejich aplikace na konkrétní literární dílo.

Garant

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Marie Voždová, Ph.D.