Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyb. kap. z děj. a reál. frankof. zemí 1 (KRF / VKFZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / VKFZ1 - Vyb. kap. z děj. a reál. frankof. zemí 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu jsou probírány následující bloky:Přítomnost Francouzů v Maghrebu a boj Alžírska za nezávislostIslamismus a jeho vliv na postavení francouzštiny v arabském světěArabská, černošská a frankofonní kultura v MauretániiFrankofonní hudba v MaghrebuFrankofonní hudba v černé Africe

Získané způsobilosti

porozumění dějinám a reáliím vybraných mimoevropských frankofonních zemí seznámení s kulturou vybraných mimoevropských frankofonních zemí rozvinutí schopnosti pracovat s texty pocházejícími z jednotlivých frankofonních zemí

Literatura

Kadlec, J. Francouzština v Africe. Olomouc, 2012. Lequin, L., Mavrikaris, C. La francophonie sans fronti?re. Paris, 2003. Stora, B. Histoire de la guerre d Algérie, 1954-1962. Paris, 2004.

Požadavky

pravidelná docházka a aktivní účast na přednáškách a semináříchpříprava na výuku jedno samostatné vystoupení U zápočtu se prověřuje orientace v základních otázkách dějin a reálií frankofonních zemí.

Garant

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.

Vyučující

doc. Mgr. Jaromír Kadlec, Dr.Mgr. Šárka Koníčková