Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umění a kultura střední Evropy 1 (KRI / ACEC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / ACEC1 - Umění a kultura střední Evropy 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

prof. PhDr. Ladislav Daniel, Ph.D., Katedra dějin umění, přednášky z dějin novověkého umění a kulturydoc. Mgr. Jan Stejskal, M.A., Ph.D., Katedra historie, přednášky z dějin novověké historiedoc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D., Katedra romanistiky, přednášky z dějin divadla a literaturyPhDr. Jan Janoušek, Ph.D., Katedra klasické filologie, přednášky z dějin antické literatury a její recepcePhDr. Jana Zapletalová, Ph.D., Katedra dějin umění, přednášky z dějin novověkého umění, exkurzePhDr. Noemi Sklenářová, Katedra klasické filologie, přednášky z dějin antické literatury a její recepceMgr. Lenka Kováčová, Katedra romanistiky, přednášky z dějin filmu a literaturyDott. Jana Michalčáková, Katedra dějin umění, přednášky z dějin středověkého umění a kulturyhostující profesoři

Získané způsobilosti

Získání hlubších znalostí z oblasti umění, historie a kultury střední Evropy.

Literatura

Kříž, C. (1966). Ci conosciamo da undici secoli. Praha : Orbis. Cadorini, G., Špička, J. (eds.). (2007). Humanitas Latina in Bohemis. Ripellino, A. M. (2005). Praga magica. Torino : Einaudi.

Požadavky

Splnění závěrečné zkoušky a dalších požadavků vyučujících.

Garant

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Ladislav Daniel, Ph.D.PhDr. Jan Janoušek, Ph.D.Mgr. Lenka KováčováMgr. Jana MichalčákováPhDr. Noemi Sklenářovádoc. Mgr. Jan Stejskal, Ph.D.doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.